Je ziet dat wij een duikschool zijn. En niet zo maar een duikschool.
VG Diving is een van de weinige duikscholen die een grote jeugdafdeling heeft!

Even voorstellen: wij zijn Octo en Poezzz. Samen doen wij ScubaDoe.octopoezz5
Dat bestaat uit een groot deel snorkelen (8 tot 10 jaar). Dit is het begin van echt duiken.
Daarna hebben wij, als je wat ouder bent (10 tot 12 jaar), een programma waarbij je in het zwembad echt leert duiken met van die flessen op je rug! Je kunt dan dus gewoon lekker lang onder water blijven zonder naar boven te moeten om adem te halen.
Natuurlijk kan je niet zomaar met een fles op je rug in het water springen. Dat kan heel gevaarlijk zijn. Je moet echt leren hoe dat moet . En dat is nou precies wat Octo en Poezzz ook doen. Ze leren, eerst beginnend met snorkelen, en later met perslucht te duiken. En dat alles onder leiding van gediplomeerde instructeurs.

De NOB-ScubaDoe-jeugdopleiding is voor kinderen tot 14 jaar en leert ze op een veilige manier omgaan met het snorkelen en/of duiken met perslucht. De snorkelopleiding bestaat uit drie niveaus en de persluchtopleiding bestaat uit vier niveaus. Na ieder niveau haalt uw kind een diploma. De lessen van de snorkelopleiding vinden plaats in het zwembad.
scubadoe_01_kleinDe eerste drie niveaus van de duikopleiding vinden plaats in het zwembad. Een veilige en vertrouwde omgeving om de eerste beginselen van het duiken te leren.
Na het derde niveau kan uw kind één of meerdere buitenwaterduiken maken.
Niet iedere club of duikschool biedt dit aan. Er is namelijk een geschikte duiklocatie nodig en de omstandigheden moeten optimaal zijn.
De duikopleiding wordt gegeven door ervaren NOB-duikinstructeurs die een speciale opleiding hebben gevolgd.
Zodra de kinderen alle vier de niveaus hebben doorlopen én 14 jaar zijn, kunnen ze beginnen met de 1* duikeropleiding

Wat mag uw kind na de opleiding

Na de snorkelopleiding mag uw kind onder toezicht van een volwassene snorkelen in het zwembad of buitenwater. Laat uw kind nooit zomaar ergens het water in gaan, vraag altijd advies bij de duikschool.
Na de duikopleiding mag uw kind onder begeleiding van een duikinstructeur duiken in het zwembad of buitenwater. Een duikinstructeur vindt u in het buitenland bij een duikschool of vereniging.
De duikschool kan u daarbij helpen.

 • ScubaDoe: maak kennis met snorkelen en duiken

   

  snapshot
  De snorkelopleiding van ScubaDoe vindt plaats in het zwembad en bestaat uit drie niveaus: Na ieder niveau haalt het kind een diploma. De persluchtopleiding bestaat uit vier niveaus, waarvan de eerste drie ook in het zwembad plaatsvinden. Na het derde niveau gaat het kind één of meerdere buitenwaterduiken maken. Overigens biedt niet iedere club of duikschool buitenwaterduiken aan: er is namelijk een geschikte duiklocatie voor nodig én de omstandigheden moeten optimaal zijn. De persluchtopleiding wordt gegeven door ervaren NOB-duikinstructeurs die een speciale opleiding hebben gevolgd.snapshot1

 • 1* Juniorbrevet (JOWD)

  Leeftijd: 12 tot 14 jaarsnapshot6

  Voor jongeren van twaalf tot veertien jaar heeft de NOB een speciaal brevet ontwikkeld: het 1* juniorbrevet. Dit brevet sluit perfect aan op het ScubaDoe-programma dat hiernaast wordt beschreven. Met het 1* juniorbrevet mogen jongeren onder begeleiding van een meerderjarige duiker het buitenwater in. Dat maakt duiken voor hen leuk en uitdagend!

  Hoewel de vorm en inhoud van het 1* juniorbrevet gelijkwaardig zijn aan het reguliere 1* brevet, zijn in verband met de leeftijd van de snapshot3doelgroep een aantal aanpassingen doorgevoerd. Denk hierbij aan de beperking van de maximale diepte, maar bijvoorbeeld ook om het aantal duiken per dag en de minimale watertemperatuur. Deze breveteisen zijn door de Jeugdcommissie, Medische Commissie en Veiligheidscommissie van de NOB met zorg opgesteld.
  Door het behalen van het 1* juniorbrevet kunnen jongeren de NOB-duikopleidingen soepel doorlopen: vanuit het ScubaDoe-programma is eenvoudige doorstroming naar het 1* juniorbrevet mogelijk, en hetzelfde geldt voor de doorstroming richting het 1* brevet.

  snapshot4 bijgewerkt